Lichaamsgerichte Herstelcoaching

De reis naar binnen om juist de draad in de buitenwereld weer op te kunnen pakken

Bewustwording door aanraking

jouw unieke levensverhaal delen

voorbij denken en praten, naar doorvoelen en ervaren van jouw levensverhaal  

stilstaan bij en contact maken met wat er echt vanbinnen leeft...

opnieuw (aan)geraakt worden... 

je weer erkent voelen en zo je waardigheid herontdekken

 je lichaam leren kennen als bron van wijsheid die een unieke taal heeft voor jouw levensverhaal

thuiskomen in jezelf en je lichaam, jouw herberg van de Ziel

na jouw val weer opstaan en in jouw ritme weer verder gaan op jouw levenspad

 

Iedereen maakt in zijn of haar leven een levensreis. Dit gaat nooit zonder kwetsuren gepaard. Altijd zal je dingen meemaken die leuk of minder leuk zijn. Iedereen maakt ook wel eens dingen mee die te groot zijn om op dat moment te verwerken, of om op dat moment adequaat mee te kunnen omgaan. Zo ontstaat er een trauma. Trauma betekent eigenlijk dat er een situatie was die te overweldigend was. Er gebeurde iets wat eigenlijk vroeg om een bepaalde reactie, maar dat lukte niet en ergens kon je de beweging en reactie niet goed afmaken en loslaten waardoor je lichaam, geest en Ziel eigenlijk gevangen zit in die onafgemaakte reactie. En dit levert voortdurend stress of ongemak op. Je zit niet lekker in je vel. En ja in een mensenleven gebeurt er vanalles en dingen kunnen zich opstapelen. En soms kom je dan op een punt dat je het niet meer weet en hulp nodig hebt. Dan kan het delen van jouw verhaal in de juiste setting en op liefdevolle wijze en met aandacht aangeraakt worden helend zijn. Want ook uiting en expressie geven, of Stem geven, aan jouw levensverhaal en daarin gehoord worden is helend. En als dan ook je lichaam uit de stress van onverwerkt trauma kon komen door gepaste aanraking, dan kan er heling ontstaan. 

Een bedding zijn

Met mijn aanraking en aanwezigheid bied ik een bedding waarin jij jouw eigen reis kan maken en in contact kan komen met jouw binnenwereld. Je doet je eigen inzichten aan den lijve op. Door samen stil te staan, te voelen en ervaren wat jouw binnenwereld en lichaam willen vertellen, krijg je weer verbinding met jouw kracht en waardigheid. En kan je weer opstaan als het leven even moeilijk is geweest en met steun de draad weer moet oppakken met de juiste hulpbronnen en mensen om je heen. 

Ik zal naar je luisteren en je respectvol aanraken om jouw lichaam ook te laten ontspannen van alle stress die opgestapeld ligt. Jouw lichaam heeft daarin een eigen wijsheid en weg en als je die weet te vinden en aan te boren, is er veel heling mogelijk op veel niveaus. Zo kom je weer op de rails als het leven je even heeft ontspoord. 

 

Mijn achtergrond

Ik heb heel veel opleidingen gevolgd. Na mijn atheneum ben ik een jaar Godsdienstwetenschap gaan studeren en vervolgens ben ik Andragogiek gaan studeren. Ik ben afgestudeerd in de richting Sociale Zorg en Hulpverlening met als afstudeeronderwerp Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Na 2004 ben ik een alternatieve route gaan volgen en heb ik allerlei opleidingen en cursussen op gebied van persoonlijke ontwikkeling gevolgd. Ik ben afgestudeerd als Rebalancer en raak aan met Rebalancing-technieken. Daarnaast heb ik ook een trauma training gevolgd en afgerond over werken met trauma. Ik heb hierbij les gehad van Maggie Kline, Marianne Bentzen en Raja Selvam. Een belangrijke stap in mijn ontwikkeling was Stembevrijding, dit heeft op een unieke manier me geleerd om 'echt' te durven zijn en dat als je echt bent in wat je uit, dat dit altijd bevrijdend werkt voor jou en de ander. Op dit moment voel ik mij sterk verbonden met het Tibetaans Boeddhisme van de Tibetaanse healer Lama Ganchen. Maar ik voel me vooral nu een geestelijk verzorger die met aandacht luistert, een rebalancer die met aandacht aanraakt en ik gebruik mijn stem om als het gepast is ook iemand toe te zingen en te omhullen met mijn stem.  

Ik ben voor jou beschikbaar als jij dat nodig hebt!

© 2019 by Paula Benthem.  Proudly created with Wix.com and Wisemice

Paula Benthem 

Ervaringsprofessional  

Liefdevol omgaan met stemmen horen 

Taking care of eachother is also good care for ourselves

te vinden op Facebook en LinkedIn