Samen een grote Kudde Families zijn, one healing Tribe

17 miljoen mensen in 1 land, samen willen we verder en samen zijn we sterker. Samen kunnen we de corona-virus aan. Geen hand aan hand meer, maar schouder aan schouder. En kijk om je heen, wie kan jouw hulp nu gebruiken. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven om elkaar te ondersteunen, een hart onder de riem te steken. Boodschappen doen, elkaar iets aanreiken. Samen sta je echt sterker. En fijne muziek kan je helpen, fijne muziek die je raakt en vrolijk maakt geeft je immuunsysteem een boost. Maar ook op tijd een pauze nemen is nodig, want het vraagt veel nu, het vraagt eigenlijk alles wat je in je hebt. Maar samen zij aan zij met elkaar komen we verder. 

Sommige taken moeten slim verdeeld worden, soms moet je taken van elkaar overnemen. Soms moet je elkaar bijna zonder woorden verstaan en goed opletten of de ander iets nodig heeft. En als je oog het voor een ander en om hulp mag en kan vragen, dan kom je verder. 

Soms begrijp je elkaar verkeerd, dat kan gebeuren, soms is het lastig elkaar gelijk te verstaan en moet je elkaar gewoon leren kennen. Iedereen is uniek en met elk mens heb je een unieke relatie, een unieke omgang en chemie, dat kan anders, want we zijn allemaal bijzonder uniek. Geen enkel levensverhaal is hetzelfde, maar alles kan als een puzzel in elkaar aanhaken en dan kom je verder. Dan ben je een team waar misschien iedereen over verbaast is en dat is dan de wauw factor die we nodig hebben. 

En we hebben tijd soms nodig om te herstellen. Maar met deze crisis, moet je daar ook heel nauwkeurig opletten. Het is echt je plicht om af en toe aan de zijlijn te gaan staan en op de reservebank te zitten zoals dat eigenlijk ook met een te groot volleybalteam gaat, je draait door van plek en 1 iemand heeft even pauze om op adem te komen.

 

Vandaag hersteltijd, tijd om op adem te komen, tijd om even achterover te leunen en te zeggen nu moet ik even bijkomen van de hele ratrace.... en als je dan niet alleen bent en ook even om iets kunt vragen, of juist wel alleen bent als je dat ook nodig hebt.. dat is fijn. Als je zelf de balans kan zoeken tussen op jezelf zijn en samen en als dat ook mag. 

 

Op de reservebank bijkomen met een kop thee, dat is een fijn idee.. de zon schijnt.. hoofd in de zon en bijkleuren... 

 

Nu even mijn muziekjes...

 

Paula  

© 2019 by Paula Benthem.  Proudly created with Wix.com and Wisemice

Paula Benthem 

Ervaringsprofessional  

Taking care of eachother is also good care for ourselves and is good care of our planet Mother Earth